Een update(16-4-2020) van het officiële standpunt van Belgium Rugby na advies van de medische commissie en in samenspraak met Rugby Vlaanderen en Ligue Belge Francophone de Rugby.
 
mvg,
Belgium Rugby
 

Mededeling van medische commissie Belgium Rugby:
Update 16/4/2020
Rugby in tijden van COVID-19
Task Force rugby en COVID-19
- Prof. A. Penaloza, diensthoofd spoedgevallendienst UCL Saint-Luc, Bruxelles - Inspecteur hygiëne UCL Saint-Luc, Bruxelles - Medische commissie Belgium Rugby - Rugby Europe
Belgium Rugby , Rugby Vlaanderen, de Ligue Belge Francophone de Rugby en de medische commissie sluiten zich aan bij de algemene maatregelen en richtlijnen van de Federale overheid afgekondigt op 12 maart 2020.

Annulatie van ALLE recreatieve activiteiten(trainingen,wedstrijden,tornooien,...) tem 3 mei 2020. Alle recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.) worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn. Ook discotheken, cafés en restaurants blijven gesloten.

De aangekondigde maatregelen zijn van toepassing op het hele belgische grondgebied. Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag 13 maart middernacht tot en met 3 mei. Deze maatregelen zullen voortdurend worden geëvalueerd om ze waar nodig te versterken.

Sporten in het buitenland: Sporters die in het buitenland willen sporten, moeten de reisadviezen van Buitenlandse Zaken volgen. De medische commissie Belgium Rugby volgt hierin de richtlijnen van de Federale overheid. https://diplomatie.belgium.be/nl

Internationale wedstrijden De annulatie van rugbywedstrijden of rugbytornooien in het buitenland wordt genomen door World Rugby en Rugby Europe. 

https://www.rugbyeurope.eu/statement-board-directors-decisions

https://www.world.rugby/sevens-series/news/568360

Adviezen die voor iedereen gelden
Zie : www.info-coronavirus.be

Extra informatie : Sander Bomans, Chief Medical Officer Belgium Rugby Medicalfbrb@rugby.be